Mijn favorieten

Wonen in Wassenaar

De voordelen van wonen in Wassenaar.
Wat is de charme van wonen in een dorp? En wat maakt Wassenaar zo bijzonder?

Centrale ligging.
Het meest voor de hand liggende voordeel noemen we gelijk als eerste. Wassenaar ligt centraal, het dorp is goed bereikbaar. Waar je ook vandaan rijdt, je bent binnen 5 tot 10 autominuten op de snelweg. Rotterdam en Amsterdam zijn bereikbaar binnen 30/40 autominuten en Den Haag binnen 15 minuten. Ook met het OV is Wassenaar goed bereikbaar. Via het dichtstbijzijnde station van Voorschoten of Leiden Centraal kan je elke verbinding pakken naar de grote steden en bussen rijden via diverse locaties in Wassenaar van-naar Den Haag / Leiden / Haarlem.

In de Randstad, in een oase van rust vlakbij strand en duinen.
De ligging van Wassenaar is uniek. In de (drukke) randstad, in een oase van rust met veel groen, nabij het strand en duinen. De duinen en het strand liggen op ca 25 fietsminuten vanuit het centrum van Wassenaar, maar ook met de auto is het strand (De Wassenaarse Slag) goed bereikbaar en u kunt uw auto makkelijk parkeren. In de vele bossen en duinen die Wassenaar heeft kunt u heerlijke wandelelingen maken.
Winkels en horeca
Steeds meer horeca gelegenheden vestigen zich in en rondom het centrum van Wassenaar. Of je nu van Italiaans, Indisch, Grieks, Spaanse tapas  of de Franse keuken houdt, Wassenaar heeft het allemaal. Het centrum heeft veel winkels. Van juwelier tot Hema, 4-tal supermarkten, diverse boetieks, parfumeriezaken, te veel om op te noemen.Onderwijs.
Wassenaar heeft maar liefs 8 (!) basisscholen verspreid over het dorp. En natuurlijk hebben zijn er  ook diverse peuterspeelzalen en naschoolse opvang. Verder zijn er twee zeer goed aangeschreven middelbaren scholen; Rijnlands Lyceum en het Adelbert College, en diverse bedrijven die huiswerkbegeleiding bieden. Vanwege het grote aantal expats die in de Randstad wonen zijn er in en rondom Wassenaar diverse internationale scholen te vinden. The American School  is in Wassenaar gesitueerd. Het buurdorp Voorschoten heeft The Britisch School en in Den Haag vind u nog meer internationale scholen.

Sportfaciliteiten.
Wassenaar is ook een heel sportief dorp en beschikt over veel sportfaciliteiten. Voetbal, tennis, hockey, american baseball, boxen, fitness, u noemt het, Wassenaar heeft het. Het aantal golfclubs is behoorlijk gegroeid, een aantal hockey clubs hebben náást de hockey velden ook een drivingrange en/of een 9-holes baan aangelegd. Voor de golfliefhebbers ligt in de duinen van Wassenaar één van de mooiste banen van Nederland; de KHG&CC.


Wassenaar van bovenaf
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring